Månadens hästägare januari blev Greby HB, Mariestad

2017-02-10 13:10:00

Månadens hästägare januari blev Greby HB, Mariestad

Bakom Greby HB står Uno och Annika Fredriksson som har en lång historia i amatörleden här på Axevalla. Både Annika och Uno är från Värmland från början och travintresset har funnits för båda under en lång tid.

För knappt 30 år sedan flyttade de till Mariestad och sedan dess har de i stort sett varit inne på Axevalla varje vecka och tränat sina hästar.
- Jag hade varit lite på trav i Årjäng som yngre men kom in i travet på allvar när jag träffade Uno för 28 år sedan, berättar Annika och fortsätter.
- På den tiden hade han en riktigt bra häst som hette Dancing Maritza som bland annat blev tvåa i Guldstoet och vi har alltid haft några hästar som vi hållit på med även efter det.

Just nu finns Josef Palema och Annika Rick på träningslistan.
- För oss är det inte viktigast att hästarna springer in så mycket pengar utan för oss är livet med hästarna en livsstil som vi inte kan vara utan, konstaterar Annika.

Vad är det då som gjort att ni fastnat så mycket för travet?
- Det är egentligen helheten. Allt från att pyssla i stallet på kvällarna, till den sociala gemenskapen med alla kompisar på Axevalla när vi är där och tränar till tävlingsbiten som såklart är väldigt spännande. Hästarna ger så oerhört mycket positiv energi och vi hjälps åt med allt, avslutar Annika Fredriksson.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen lördagen den 18 februari (V75). Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.


På bilden Annika och Unos ögonstenar Josef Palema och Annika Rick.