Månadens hästägare februari blev Malin Nyblom, Nossebro

2019-03-22 10:39:00

Månadens hästägare februari blev Malin Nyblom, Nossebro

Malin Nyblom kommer från Sollebrunn och hennes föräldrar har så länge hon kan minnas haft travhästar. Själv var hon dock bara intresserad av ridhästar och ridning under uppväxten och hennes egen ingång i travets värld är nog ganska ovanlig.

- När jag gick på gymnasiet skulle vi göra ett stort projektarbete och vad visste inte riktigt vad jag skulle inrikta mig på. Eftersom jag hållit på med ridning blev projektarbetet att rida in en montéhäst och sedan var jag helt fast i travet, berättar Malin, och fortsätter.
- Det första jag fastnade för var hur noggrant allt är i travet. Allt från upplägget från centralt håll med utbildning och kurser till hur hästarna behandlas. Det tilltalade mig väldigt mycket och gör än idag.

På träningslistan finns två hästar, Baron Etoile och Newflowers King.
- Baron Etoile är igång och tävlar förfullt men Newflowers King drog tyvärr på sig en skada i ett gaffelband i somras men tränas för fullt nu igen, berättar Malin.

Hela familjen är involverad i hästarna och träningen som mestadels sker på den egna gården och ibland inne på Axevalla.
- Vi har byggt en slinga som vi tränar på och det fungerar hur bra som helst, avslutar Malin.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen lördag den 30 mars. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Baron Etoile här med Rickard Svanstedt.