Månadens hästägare februari 2018 blev Hemi TrottingHB & Mattias Hallberg

2018-03-26 10:30:00

Månadens hästägare februari 2018 blev Hemi TrottingHB & Mattias Hallberg

Bakom stallpseudonymen Hemi Trotting står Emma Möller och sambon Torbjörn Andersson och delägare är även Emmas kusiner Mattias och Kristoffer Hallberg. De äger bland annat Samiswhoiam som gjorde tre starter på Axevalla i februari och allt började egentligen med hans mamma, Shania Maid.

- Jag gick hästgymnasiet på Axevalla i mitten på 90talet och valde travinriktningen då det var bättre förutsättningar att få jobb inom travet än inom ridsporten som jag kommer ifrån från början, berättar Emma när vi når henne på telefon och fortsätter.
- Jag är väldigt tävlingsinriktad och det är nog en stor anledning till att jag direkt tyckte travet är så roligt och fastnade för den här sporten.

Efter gymnasiet fick Emma låna fölstoet Nobil Princess som hon då betäckte med favorithingsten Spotlite Lobell och resultatet blev då Shania Maid.

- Jag hade två extrajobb för att ha råd med kostnaderna och jag minns det som en väldigt rolig period. Shania Maid blev också väldigt bra med nästan 600.000 kronor intjänat och 8 segrar på 58 starter, berättar Emma.

Efter avslutad tävlingskarriär har Shania Maid fått tre avkommor varav den andra är aktuella Samiswhoiam.
- Det roligaste med travet är att vara med hela vägen från planeringen av hingst till avkomman förhoppningsvis deltar i sitt första travlopp, säger Emma.

Sambon Torbjörn och kusinerna Mattias och Kristoffer är också väldigt involverade och intresserade och de följer med vart än hästarna startar.
- Mattias har var med ända sedan Shania Maids tid medan Kristoffer har kommit med nu på Samiswhoiam. Torbjörn var mer eller mindre både häst- och hundrädd när vi träffades men nu har han till och med gått vuxenkursen på Axevallas Travskola så snart är han nog med och kör hästarna också, säger Emma.

Samiswhoiam är som sagt Shania Maids andra avkomma och han är i träning hos Rickard Svanstedt, precis som lillebror, Maharajah-dottern Whitestripe Maid.
- Vårt koncept är att lämna in våra hästar till proffstränare då vi vill att de ska få de bästa förutsättningarna att lyckas. Sedan tar vi gärna hem dem i perioder om de behöver vila eller komma ifrån ett tag. Vi tycker att det fungerar alldeles utmärkt, avslutar Emma Möller.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen tisdag 27 februari. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Foto: Sidmakarn.