Månadens hästägare december blev Jessica Bäck Silfors

2017-01-03 15:40:00

Månadens hästägare december blev Jessica Bäck Silfors

Jessica har hållit på med hästar ända sedan barnsben men då mest ridning i olika discipliner. Det var först när hon började på Uddetorps hästgymnasium 2008 som travet kom in i bilden.

- Jag hade varit med på trav några gånger innan och tyckte det verkade spännande. På gymnasiet fick vi sedan prova på travbiten vilket jag gjorde och sedan var jag fast och valde travinriktningen, berättar Jessica och fortsätter.
- Dels var det kul att prova något nytt med hästarna. Jag hade ju ridit hela livet och hållit på med både hoppning, dressyr och fälttävlan och dels var det väldigt spännande med tävlingsbiten då jag är en tävlingsmänniska, berättar Jessica.

Körslicensen tog hon så fort hon fick genom gymnasiet och på totalt 58 starter har det hittills blivit åtta segrar varav fyra av dessa har kommit i år.

Efter studenten från Uddetorp 2011 var hon runt hos lite olika proffstränare i några år, Per Lennartsson, Jörgen Westholm, Åke Svanstedt, Glenn H Persson och Ulf Stenströmer innan hon för cirka ett år sedan kom till Eric Martinsson där hon jobbar just nu.

Tillsammans med sambon Mathias Halldin tränar hon tre hästar på fritiden, Jula Hardhead, Winchester Bay och nyförvärvet Cognac Sting och hittills i år har det lilla stallet en segerprocent på 23 och nästan 85.000 kronor inkört. Mycket fina siffror som lovar gott inför framtiden.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen tisdag 10 januari. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Jessicas Jula Hardhead vinner på Axevalla i mitten av november förra året tillsammans med Johan L Sundgren.