Månadens hästägare augusti blev Reijno Holmgren, Götene

2017-09-20 15:42:00

Månadens hästägare augusti blev Reijno Holmgren, Götene

Reijno Holmgren kommer inte från någon travfamilj från början men som granne till förra proffstränaren och Axevallaprofilen Tommy B Andersson är det ändå svårt att inte hamna i travets värld.

- Mitt travintresse började egentligen genom att min pappa var spelintresserad och att jag själv började spela lite på trav och åka ut till Axevallas tävlingar. När barnen var små köpte vi en ponny till dem och när de växte upp och slutade så ville jag fortsätta och då blev det med stor häst, berättar Reijno.

Han plockade ut B-licens 2006 första gången men hade sedan något års uppehåll innan han 2009 fick en häst av Tommy B som heter Catch a Kiss.
- Hon hade varit skadad när jag fick hand om henne men jag tränade upp henne och hon var sedan tvåa i debuten för miss, berättar Reijno och fortsätter.
- Hon var väldigt snabb men lite ovillig och efter sex-sju starter gick hon tyvärr sönder igen. Då bestämde jag mig för att betäcka henne och det är hon som är mamma till de två jag tränar nu, Missing the Blues och Rockabilly Rebel.

Missing the Blues har varit bland de tre tio gånger på 61 starter och tjänat över 300.000 kronor med Rockabilly Rebel inte har gjort så många starter hittills.
- Egentligen så besitter han högre kapacitet än Missing the Blues men han fick tyvärr en böjseneskada efter sin tredje start. Nu är han på gång igen och tränar jättefint och förhoppningsvis ska han börja starta igen nu vid årsskiftet, avslutar Reijno Holmgren.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen fredagen den 29 september. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Missing the Blues vid seger på hemmabanan med Niclas Benzon i sulkyn.