Månadens hästägare augusti blev Katrin Hurny & Patrik Nygren

2018-10-22 11:45:00

Månadens hästägare augusti blev Katrin Hurny & Patrik Nygren

Katrin och Patrik får utmärkelsen genom sin egen uppfödning Red Pond Phoenix som gjorde en start på hemmabanan den 28 augusti. Katrins historia om hur det kom sig att hon flyttade från Tyskland till Sverige i början av 2000-talet är härlig i sig.

- Jag var i Sverige på semester med min son år 2000 och fastnade för landet direkt. Det var så lugnt och skönt och sagolikt fin natur. Dessutom kändes det som det fanns hästar nästan överallt och det gillade jag såklart, berättar Katrin.

Hästintresset hade funnits sedan barndomen i Tyskland men då var det ridhästar för hela slanten som gällde.
- Jag blev väldigt intresserad av landet Sverige och började plugga svenska. I den kursen ingick att man skulle ha praktik i Sverige och min praktik blev på en bondgård utanför Umeå där jag sedan också fick jobb. På så sätt gick flytten till Sverige 2002, fortsätter Katrin.

När hon sedan, såklart, köpte en ridhäst föll det sig så att hon hamnade i ett stall med travhästar.
- Man kan nog säga att jag fastnade direkt för travet när jag såg hur de tränade och även hela tävlingsbiten. Jag är en tävlingsmänniska själv och här fick jag allt i ett paket. Närheten till hästarna, stallgörat, träningen och även tävlingsmomentet. Jag var fast direkt, konstaterar Katrin.

Det tog således inte lång tid innan hon köpte sin första travhäst, ett kallblod. När hennes man Patrik Nygren sedan fick jobb i våra trakter för fyra år sedan gick flyttlasset söderöver.
- Det var bra på många sätt då jag även kommer mycket närmare min släkt i Tyskland när vi nu bor i Västergötland, säger Katrin.

Katrin och Patrik är även uppfödare i liten skala. För dagen finns tre hästar på träningslistan varav två av dessa är egna uppfödningar.
- Som uppfödare är det en enorm känsla att följa sitt föl hela vägen fram till tävlingsdebuten. Travet är en fantastisk sport som verkligen har allt och hästarna ger så oerhört mycket tillbaka, avslutar Katrin Hurny.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen tisdag den 30 oktober. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.