Månadens hästägare april är Kenneth Rehn, Skövde.

2018-05-21 09:10:00

Månadens hästägare april är Kenneth Rehn, Skövde.

Kenneth Rehn är en välkänd profil för alla som är på Axevallas stallbacke och hans intresse för travet började som för många andra, genom en slump.

- Jag hade en kompis på 70-talet som hjälpte till lite på helgerna hos Axevallatränaren Ronnie Wallin och en lördag när jag inte hade något att göra så hängde jag på dit. Det var så allt började, berättar Kennet och fortsätter.
- På den tiden var det fullt med tränare inne på stallbacken och i alla stallar fanns det människor som kom ut på helgerna bara för det sociala och för att hjälpa till.

På den vägen blev han kompis med Jörgen Melchior och i mitten på 80-talet köpte Kenneth sin egen häst.
- Han hette Jean Eri och tjänade cirka 120.000 kronor och jag lärde mig mycket av honom, konstaterar Kenneth.

Kenneth tog sedan ett uppehåll från travet mellan 2003-2013 men genom Jörgen Melchior hittade han tillbaka och har sedan fem år haft en eller två hästar som han tränar och tävlar med.
- Det räckte med att köra in näsan i stallet och känna hästlukten så var jag fast igen, säger Kenneth med ett skratt.

Vad är det då som gör travsporten så rolig?
- För mig är det kombinationen av hästen som djur och tävlingsmomentet. Jag är gammal idrottare och en väldig tävlingsmänniska. Det jag tycker bäst om är att köpa lite äldre hästar och fixa och dona med dem så att de trivs och kanske kan prestera bra på tävlingsbanan.
- Jag har haft lite problem med min egen hälsa de senaste åren, bland annat med hjärtat där jag nu har en inopererad pacemaker. Hästarna har hjälpt mig oerhört mycket att klara den svåra tiden, det är en underbar hobby helt enkelt, avslutar Kenneth Rehn.


Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen torsdag den 24 maj. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.