Ville Karhulahti blir Axevallatränare!

2019-06-26 10:20:00

Vi hälsar Ville Karhulahti välkommen till oss här på Axevalla och i början på augusti startar han upp sin verksamhet på Bjertorps Travcamp utanför Kvänum.

37-åringen kommer ursprungligen från en by utanför Wasa i Finland och flyttade till Sverige för över 15 år sedan då han började jobba för Kari Lähdekorpi i Halmstad.
- Min pappa var hästägare och i byn vi bodde fanns det många travstallar vilket fångade mitt intresse redan som liten. Man kan nästan säga att jag har vuxit upp i de stallarna, berättar Ville och fortsätter.
- När jag kom till Sverige och började hos Kari Lähdekorpi var vi på Axevalla och tävlade nästan varje vecka och jag har alltid gillat att komma dit. När jag nu fick chansen att träna på Bjertorps fina anläggning så kändes det helt rätt att flytta på sig. Vi kommer att flytta ner verksamheten i slutet av juli och börjar med 20-25 hästar men redan framemot hösten kommer det in många ettåringar så det blir fullt ös direkt, säger Ville.

Efter de dryga fem åren hos Kari Lähdekorpi i början av 2000-talet flyttade Ville upp till Solvalla-trakten och arbetade hos Rainer Björkroth och Petri Salmela ett tag innan han fick erbjudande och blev försteman hos Stig H Johansson. Där var han i 5,5 år innan han 1 augusti ifjol drog igång som egen tränare.
- Jag ser verkligen fram emot att komma till Axevalla och Bjertorp, avslutar Ville Karhulahti.

Vi hälsar Ville Karhulahti välkommen till oss. Foto: Tr Media.