Månadens hästägare juni blev Sören Thor och Benny Claesson

2018-07-05 11:20:00

En 55-årspresent blev startskottet för barndomsvännerna Sören Thor och Benny Claesson. Nu är det båda helt sålda på trav och hästar.

− Det här är det roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Eller ja, efter frun då, skrattar Sören Thor.

Det var för knappt tio år sedan som Benny Claesson och Sören Thor kom in i travsporten. Bakgrunden var en födelsedagspresent från Benny – en plats på Axevalla Travskola.

− Vi blev fast direkt kan man säga. Att umgås med de här fantastiska djuren, och vara i stallet, det var något väldigt speciellt helt klart, säger Sören.

Sören och Benny, som är vänner sedan barnsben, äger och tränar idag femårige Front View, som vann två lopp här på Axevalla i februari. Den senaste tiden har det däremot inte varit samma utdelning.

− Nej, han var halt där ett tag och blev behandlad, men vi tror fortsatt på honom och han kommer att tävla vidare under året.

Framöver kommer det också att finnas ytterligare en häst att hoppas på. Den gamla V75-vinnaren Honeydew (som Sören och Benny äger) har nyligen fått ett föl med världsrekordhållaren Sebastian K.

− Ja, vi hade andelar i Honeydew och fick också ta hand om henne under en period. Det känns jättekul att hon har fått ett föl nu. Man vet ju aldrig hur sånt här faller ut, men det ska bli spännande att följa den.

Prisutdelning sker i vinnarcirkeln under tävlingsdagen fredag den 13 juli. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Front View tillsammans med Jens Laursen. Foto: Malin Albinsson