Johan L Sundgren vår senaste A-tränare

2019-12-13 09:30:00

Vi hälsar Johan L Sundgren välkommen till vår A-tränarkår. Johan som har varit här på Axevalla som lärling i många år plockade ut A-licensen i onsdags...

Johan L Sundgren är ett välkänt namn och ansikte för de flesta travintresserade som besöker Axevalla då han huserat här som lärling i många år. Han fick något av ett genombrott redan i början på 2000-talet då han var ordinare körsven bakom Mattis Snix som han bland annat vann V75-försök och final med. Efter det har han arbetat som lärling och även som hovslagare i perioder plus att han har kört en hel del lopp och tränat några egna hästar. 

Man kan med fog säga att Johan är född in i travet då hans morbröder är Hans G och Per-Erik Eriksson som under många år var framgångsrika tränare på Åby och Axevalla. Det var också där han började arbeta i stallarna redan som 14-åring då han flyttade ner hit till Västgötaslätten från Dalarna. Han har även varit lärling hos Hans Adielsson, Olle Elfstrand, Roger Grundin, Mikael Selin, Mikael Fellbrandt och nu det senaste året hos Anna Forssell. 

Johan håller till med verksamheten på Anna Forssells gamla gård Myran strax utanför Skara åt Lidköpingshållet till och för närvarande finns nio hästar på träningslistan men fler, framförallt unghästar, är på väg in. 

Vi hälsar Johan välkommen i gänget här på Axevalla!


Johan i vinnarcirkeln efter segern med egentränade Fleur Mearas under StoChampionatshelgen i år. Foto: MVA Foto.