Hans Crebas blir Axevallatränare

2019-06-17 17:17:00

Vi hälsar Hans Crebas välkommen till oss då han från början av september blir Axevallatränare. Efter nio år på Blädingeås flyttar han nu in på Stall Palemas fina träningsanläggning i Edsvära där Pär Hedberg och Eric Martinsson håller till.

- Det känns väldigt bra och jag har fått en väldigt bra respons och känner mig väldigt välkommen både från Axevallas och gänget kring Stall Palemas sida, berättar Hans Crebas.

Hans Crebas är ursprungligen från Nederländerna där hans far och mor höll på med ridhästar. Hans farbror däremot är Bas Crebas som tillhör Nederländernas mest framgångsrika och största travtränare sedan många år.
- Jag tyckte helt enkelt att det var med fart, fläkt och spänning med trav kontra ridning när jag var liten och tillbringade mycket hellre tid i min farbrors travstall än i mina föräldrars ridstall. Dessutom tilltalade tävlingsmomentet inom travet mig då jag är en tävlingsmänniska, berättar Hans med anledning av att det blev travsport och inte ridsport som liten parvel, innan han fortsätter.
- Min farbror sa alltid till mig att jag skulle ut i världen och se så mycket som möjligt när jag var ung. Därför har jag jobbat i Frankrike, Italien och i Sverige i perioder innan jag drog igång som egen tränare.

Nu flyttar han alltså in på Stall Palemas träningsanläggning i början av september, i samma stall där Eric Martinsson har huserat och firat fina framgångar de senaste åren.
- Eric har ju köpt en egen gård och när jag blev kontaktad så kändes det bra direkt. Jag, min sambo Tilly och vår son Sven var och tittade på gården för någon vecka sedan och blev väl mottagna både av Karl Erik Bender och Eric Martinsson som visade oss runt. Jag fick även åka med ut och träna häst och det är verkligen jättefina förutsättningar att träna häst på anläggningen.
- Jag känner också en del människor i trakten efter två mina perioder som lärling hos Åke Svanstedt mellan 2003 och 2006. Jag trivdes väldigt bra hos Åke och det känns väldigt bra att det löste sig så snabbt med allting. Axevalla ligger väldigt bra till med många banor inom en nära omkrets och det ska bli både roligt och spännande att ta det här steget, avslutar Hans Crebas.


Välkommen till oss önskar vi på Axevalla!