Fredrik Berg drar igång eget!

2018-08-15 15:22:00

Fredrik Berg har från den 1 augusti egen A-tränarlicens och håller till i anrika stall 18 inne på Axevallas stallbacke.

- Det känns väldigt bra att vara igång som egen tränare och få prova sina idéer och det man lärt sig genom åren, det har varit ett mål ganska länge, säger Fredrik.

Han håller som sagt till i stall 18 inne på Axevallas stallbacke, ett stall där många stjärnor har fostrats genom åren. Roger Grundin höll till där under många år när han var som störst och Ulf Stenströmer drog igång sin travtränarverksamhet just i det stallet. Även Dick Sjöberg, Tommy Enberg och nu det sista Elisabeth Sandin är tränare som har hållit till där.
- Vi trivs väldigt bra här både jag och hästarna. Axevallas anläggning är helt komplett och det finns verkligen allt som man kan önska sig när det gäller hästträning. Eftersom jag varit på Bjertorp hos Sofia Aronsson innan jag blev egen tränare så använder jag mig mycket av sandträning för de äldre hästarna och Axevallas sandbana är verkligen bra, säger Fredrik.

Han känner också till Axevallas anläggning bra då han tidigare arbetat hos Ulf Stenströmer, Håkan K Persson och Ulrik Pedersen här.

Fredrik har just nu åtta hästar i stallet varav två välstammade ettåringar och starthästarna Carro’s Girl, Floyd Fortuna, Lonely Star och New Heights.
- Dessutom har jag fyra unghästar till på ingång som jag ska hämta den närmaste tiden. Jag tycker det känns som en bra blandning och ett lagom antal att starta med, konstaterar Fredrik.

Axevallas första tävlingsdag inför hösten, tisdag den 28 augusti, kommer Fredrik att ha en liten kick off i stallet där man är välkommen att titta förbi på en kaffe och lite snacks.

- Jag har alltid känt mig hemma på Axevalla och jag känner också många amatörer som tränar på anläggningen. Jag kommer att vara tillgänglig för att hjälpa till både med fortkörning och provlopp om det finns intresse. Det är bara att ringa mig på 0761-07 86 09, avslutar Fredrik Berg.

Foto: Kanal75