AXEVALLAS PROFFSTRÄNARE I STORT UTVECKLINGSPROGRAM

2019-11-25 15:55:00

Västergötlands Travsällskap har beslutat att göra en rejäl satsning på kompetensutveckling för Axevallas professionella tränarkår.
Med start i december kommer tränarna under ett år att jobba med ledarskap, marknadsföring, hästägarnytta, medieträning och mycket mer.

- Ökad kunskap, ökad förståelse och ökad gemenskap är nyckelorden i detta. Det ska bli jättekul, säger Axevallas vd Roger Moström.

Programmet kommer att ledas av Svensk Travsports före detta generalsekreterare Johan Lindberg och hans bolag Jukada.
- Jag jobbade med ett liknande upplägg när jag var sportchef i Trav Gävleborg (Bollnäs, Gävle, Hagmyren). Förutom att vi alla höjde vår kompetens på olika områden var den satsningen definitivt en starkt bidragande orsak till den tillväxt Gävleborg visade vid den tiden, säger Johan Lindberg.
Lindberg var under sin tid på Svensk Travsport också den som initierade det utbildningspaket som trav-Sveriges administrativa personal med travbanecheferna i spetsen genomfört tillsammans med Handelshögskolan i Stockholm.
- Travsportens strategiarbete Pegasus handlar i botten om utbildning och rekrytering varför den här satsningen som Västergötlands Travsällskap gör är både viktig och spännande. Att få möjligheten att bidra på det här sättet känns mycket bra, säger Johan Lindberg.
Programmet kommer att innehålla externa föredragshållare som är specialister inom olika områden.
- Vi har satt upp en plan med fyra träffar. En heldag per kvartal med start 19 december i år. Nästa höst blir det en ”examensresa” för deltagarna till Frankrike och Normandie. För att en travbana ska bli ännu mer framgångsrik krävs det att alla aktörer, aktiva och personal, går åt samma håll och har förståelse för varandras olika uppgifter. Varför vi fattat det här beslutet är för att stärka samhörigheten ytterligare och i slutändan att vi får ännu roligare när vi går till jobbet. Det behöver heller inte stoppa vid ett år, säger Roger Moström, som tillsammans med Axevallas sportavdelnings Lars Ågren och Martina van der Wal också kommer att delta i utbildningen.
I onsdags förra veckan kom 19 av Axevallas 24 tränare på en informationsträff om programmet.
- Spontant togs det emot fantastiskt bra. Det här blir riktigt roligt, säger Roger Moström.

För mer information:

Roger Moström, vd Axevalla
070-6505220
roger.mostrom@axevalla.travsport.se

Johan Lindberg, Jukada
070-3973500
johan@jukada.se