Axevalla satsar på B-tränarlopp under StoChampionatshelgen med 100.000 kr i förstapris!

2019-04-30 10:20:00

I linje med Axevallas satsning på bredden med höjda prismedel och bred prisskala i Centurion A.T.M.:s B-tränarserie under våren satsar vi nu även på ett stort B-tränarlopp under StoChampionatshelgen.

Fredag den 19 juli går Axevallas Stora B-tränarlopp av stapeln med 100.000 kr i förstapris och 8 priser vilket gör det till Sveriges största lopp för B-tränade hästar. Loppet är öppet för alla körsvenner kategori 3 enligt Svensk Travsports licensbestämmelser. Bifogat är loppets proposition och några bilder för fri publicering.

- Propositionen är utformad som ett flerklasslopp över tre volter och grunddistansen är 2140 meter. Det finns bra underlag för att det kommer att bli ett väldigt intressant lopp både sportsligt- och spelmässigt och vår förhoppning är att det ska locka bra hästar från hela Sverige och även övriga Norden. Vi kör 37 lopp under StoChampionatshelgen och det känns riktigt spännande att B-tränarna får ett helt eget lopp att sikta mot. Drömmen är att vi om några år kan erbjuda en ännu större prissumma att köra om, säger Axevallas sportchef Lars Ågren.