Inför V86/jackpot: Robertsson har vässat

2019-11-27 16:30:02

Hon behövde 29 starter för att spräcka segernollan.

Nu jagar Evoque tredje segern på fem starter.

- Jag tror att hon kan gå riktigt fort på open stretch, säger tränaren Niklas Robertsson.stockholm.

Nio hästar i stallet och inga anställda.
Det är drömmen för Niklas Robertsson.
- Det är perfekt. Visst är det svårjobbat, speciellt nu när det är nattsvart ute, men det är så här jag vill ha det. Nu har jag ägare som vill vara med på resan och satsa lite nytt också. Dessutom Fritjof på väg tillbaka. Det ser väldigt spännande ut inför framtiden, säger Robertsson som hade det betydligt bistrare för ett år sedan då han i ringde Stefan Melander och i princip tiggde till sig en starthäst.
Dealen var att han fick leasa segerlösa Evoque.
- Jag är väldigt tacksam mot Stefan. Evoque har verkligen hjälpt till att klara det här året, säger Robertsson som fick glädjefnatt när hästen spräckte segernollan på V75 i somras.
Efter det har hon visat fortsatt storform och har en intressant uppgift i V86-7.
- Hon är rapp från början, jag har spetsat med henne själv från spår 4, så det kan mycket väl bli ledningen här. Kan hon sedan få en rygg som inte släpper i sin tur så blir det riktigt intressant. Tre varv är en nyhet, men hon gick rejält in i mål i stochampionatskvalet och är ganska hård. Jag tror att hon kan gå riktigt fort på open stretch.
Har du vässat något extra inför den här uppgiften?
- Ja, jag blåste ur henne lite i måndags. Det brukar jag göra inför lite större uppgifter och det fungerar varje gång.
När gjorde du det senast?
- Inför vinsten på Visby. Innan V75-vinsten fick hon ett ännu skarpare jobb, men så kan man inte vässa speciellt ofta. Vi ändrar ingenting och hon blir giftig om det klaffar på vägen.
Hur stor segerchans tycker du att hon har?
- Jag skulle säga 20 procent. Motståndet är tufft, men jag är mest rädd för kusinen (Fredrik Persson) och Ultra Bright som sett väldigt uppåt ut på sistone.

Robin Johansson, Kanal 75