Femte raka ? nu med Linda i jollen

2019-11-22 21:45:04

Italienfödde Van Gogh Z.S. har hittat stilen i Sverige.

I finalen av amatörserien på Rommetravet på fredagskvällen kom femte raka triumfen.

Körande Linda Artursson menade att det bara var att hålla i sig.

- En fruktansvärd styrka hade han och glädjen att springa.

Van Gogh Z.S. och Linda Artursson

Publicerad: 2019-11-22 21:38

Senast ändrad: 2019-11-22 21:39


V64-2 på fredagskvällen var finalen av amatörserien som pågått på Rommetravet under året.
60 000 kronor väntade på vinnaren och Linda Artursson körde femårige Van Gogh Z.S. som staplat segrar hos Robert Bergh sedan i augusti. Fyra raka hade hästen som utmärkt sig som både stark och löpärlig.
Fredagens lopp blev inget av Van Gogh Z.S.  lättare – men det blev enkelt ändå.
Ekipaget var spelade på 70 procent och kvällens största favoriter på V64 trots ett niondespår bakom bilen och Linda Artursson slank igenom bra med Van Gogh Z.S. som öppnade snabbt och hamnade i positionen som första häst utvändigt.
Dryga varvet från mål körde sig Artursson till ledningen med den gåvillige spelfavoriten.
Och resten…
-…ja, det var spel mot ett mål! sa Linda Artursson i vinnarcirkeln. Han ville bara springa. Jag trodde väl inte att han (ledarkusken) skulle släppa ledningen så enkelt i och med att han också satt bakom en bra häst. Men den här bara nöp i och det var bara att köra till ledningen, sa Linda Artursson.

Borta ett år
Robert Bergh fick hästen i träning under fjolåret från Italien. Enda starten i Sverige 2018 slutade med galopp, och hingsten har sedan fått ta igen sig och tränat under ett års tid.
Van Gogh Z.S.  började sin bana i Italien och hade tre segrar på fem starter innan den köptes till Sverige.
Efter kvalificeringsloppet i augusti är italienaren obesegrad. Segertiden på fredagen skrevs till 1.14,8 över 1640 meter, auto. Hästens snabbaste tid i Sverige.
Ägare är Steve Tiselius i Kumla.
Segerkusken Linda Artursson var under några år proffstränare på Umåker. 2008 gick flytten till Dalarna där hon jobbat som lärling hos Leif Witasp och Kajsa Frick i Rättvik.
Sedan ett par år är hon amatör.
- Jag vill tacka Robert Bergh för att jag fick låna hästen. Det finns nog alla bra egenskaper i den här. En fruktansvärd styrka hade han i alla fall och glädjen att springa, sa segerkusken.
Mats E Djuse, lärling från Östersund, vann två lopp på V64-spelet. Ippon Futura tränar han själv, Lass Revenue hade han lånat av brodern Mattias Djuse på Solvalla.

Mikael Wikner, Kanal 75