Månadens hästägare mars blev blev Stall Gällstad HB & Georgsson Torbjörn

2013-04-19 14:18:00

Vars häst Kung Meto vann lotten för en start han gjorde på Axevalla 17 mars...

Kung Meto är uppfödd av Bosse Nilsson från Ulricehamn som också äger den största delen i femåringen som tränas av Ulf Stenströmer. När vi ringer Bosse för att gratulera så hörs det direkt att han kommer uppifrån landet från början.
- Ja det stämmer bra det. Jag är från Lappland men flyttade tvärs över landet ner till Klippan i Skåne och bor numera i Ulricehamn, berättar Bosse som har varit en riktig mångsysslare i sitt liv.

Att han började med trav och travhästar i början på 80-talet var mer eller mindre en slump.
- På den tiden hade jag en bensinstation i Härnösand. Jag var spelmässigt intresserad av travet och var en del på Dannero som ligger i närheten. Sedan fick jag nys om en häst i Skåne som hette Colonel Dancer som var till salu och köpte den. Jag satte den i träning hos Torbjörn Hansson på Halmstadtravet och efter det har det blivit många hästar, säger Bosse Nilsson.

Att han hade Colonel Dream i träning på Halmstadtravet medförde att han fick vänner och knöt många kontakter i södra Sverige.
- Jag fick så att säga blodad tand gällande travet och det slutade med att jag köpte en hästgård i Klippan och flyttade ner dit. Den sålde jag dock efter ett tag och köpte en bowlinghall i Ulricehamn där jag fortfarande bor kvar.

Den bästa hästen Bosse har delägt är utan tvekan Guldsto-vinnaren på Axevalla Looking Flashy.
- Henne hade vi såklart oerhört mycket roligt med. Det var också väldigt nära att jag köpte Legolas för 50.000 kronor när han var två år gammal. Det är klart att jag har ångrat många gånger att den affären inte blev av, konstaterar Bosse Nilsson.

Just nu deläger han tre hästar. Förutom Kung Meto även treåriga Gantab Håleryd som snart är startklar och även en 1-åring efter ögonstenen Looking Flashy. Båda i träning hos Peter Untersteiner.Kung Meto i värmning tillsammans med Ulf Stenströmers lärling Fredrik Claesson.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen tisdag 30 april. Bosse Nilsson får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.