Ottos analys till V75 på Gävle 20 maj

2017-05-19 14:18:00

Ottos analys till V75 på Gävle 20 maj

V75 avgörs på Gävletravet. Det är sista chansen att nypa en plats till Elitloppet för Guldhästarna. Jag tror och hoppas att jag vet vem det blir. Vi fick en liten Jackpot från i söndags och den ska vi nu försöka ta hand om.

V75-1

6 Floyd P.Boko (56%) blir stor favorit efter två raka segrar. Han står lite tufft inne i loppet med snabba pengar på sig men från springspår har Örjan möjlighet att köra till spets. Väl där kan det bli svårt att ta sig förbi. Bakom är det väldigt öppet. 9 Scarlet Ribb (6%) gjorde en fin årsdebut senast efter lång vila och är given vid gardering. 4 Frisco Flame (5%) har verkligen hittat toppformen vid nio års ålder.

 

V75-2

Ett försök i Diamantstoet med 15 hästar bakom bilen. Bästa hästen är 14 Guinea Boko (7%). Skulle det lösa sig med positionerna så kan hon absolut runda fältet. 7 Tahays Blue Amber (12%) kan strula till det för sig ibland men när hon håller sig på benen så är hon väldigt bra i ett sådant här stolopp. 3 Genuine Boko (8%) är en talang som kan vinna även om hon står lite tufft inne i detta loppet.

 

V75-3

7 Sete (16%) är en snackhäst hos Jörgen Westholm som nu har gjort fina insatser som nybliven fyraåring. Trots startspåret så blir han min första häst. 1 Leonas Sami (23%) har fått ett fint utgångsläge för en gångs skull. Han är strulig men mycket snabb och tuff när han fungerar. Detta är mina utgångshästar i loppet men det känns som om det lurar mång superskrällar i vassen och det behöver inte vara fel att helgardera detta lopp.

 

V75-4

Favoriten 11 Art Nökkve (45%) blir som EN HELT ANNAN HÄST med barfota runtom. Han har varit fantastiskt fin i de två senaste starterna med den balansen och innan var han nästan ”värdelös”. Från ett springspår på tillägg kan Skoglund hamna bra till och han är motiverad favorit och kan vara en spik. 10 Vestpol Gladiator (27%) vann från ledningen senast. Erik Adielsson från springspår innebär ofta en kanonstart och han utmanar favoriten men jag tror ändå han får svårt att rå på honom.

 

V75-5

10 Whitehouse Express (36%) är favorit men INGET FÖR MIG från spår 10 och svårbedömd form. Bara ett streck. 7 Thaiger Exclusive (10%) verkar vara på gång igen och trots att han möter tuffa motståndare så ska han absolut streckas. 3 Raffionos (7%) är en tuff märr som brukar möta bra motstånd hela tiden. Hon gick kanonbra senast och från ett fint startspår är hon tidig. 2 Beppe Am (16%) blir mycket betrodd och han har gjort det bra i Silverdivisionen tidigare utan att få vinna.

 

V75-6

HÄR TAR JAG STÄLLNING. Jag tror nämligen att 4 Shadow Woodland (23%) blåser till spets och väl där kommer han länsa undan i ett tufft tempo på en snabb Gävlebana. Det kommer bli väldigt svårt att fånga in den här snabba sprintern. För mig är det en klar spik!

 

V75-7

4 Donatella Center (37%) har gått väldigt bra i Juhani Partanens regi. Förutsättningarna är perfekta men ändå känns det tufft att spela ett sto till favorit då det är riktigt bra hingstar och valacker emot. Jag garderar. Min tanke blir att gardera rejält då det kan bli riktig tuff körning i detta loppet. 8 M.T.Insider (3%) är vindsnabb bakom bilen och lär satsa allt från början. Detta gör att det kan bli en häftig öppning och då kan det bli en jätteskräll. 2 Antonio Tabac (12%) har läget och han har gått bra en längre tid. Hans hårdhet i Brons kan absolut räcka här. Dock kan en helgardering vara ett bra drag om man skulle klara sig så här långt in i omgången.

 

Med hjälp av Shadow Woodland så hoppas jag på sju rätt imorgon. Det skulle sitta fint inför nästa helgs Solvallameeting.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson