Ottos analys till V75 på Åby lördag 13 maj

2017-05-12 13:08:00

Ottos analys till V75 på Åby lördag 13 maj

V75 avgörs på en av mina favoritbanor Åby. Openstrech gör att man får tänka till lite extra när man analyserar loppen. Det kommer nästan alltid en och annan skräll när V75 avgörs här och det ska bli kul att följa imorgon.

V75-1

Drottningens Pokal känns ganska öppen då de två bästa hästarna på förhand har fått jobbiga utgångslägen. Det är inte lätt att vinna från bakspår på Åby MEN 12 Cash Crowe (18%) är nog den mest kapabla märren i fältet. Hon galopperade som stor favorit i försöket men reparerade fantastiskt och kom i mål med krafter kvar som trea. Nu blir det BARFOTA BAK och lättare fram och ska jag chansspika någon här så är CASH CROWE MITT DRAG! 6 Caddie Lisieux (23%) är också mycket fartfylld och har nu stabiliserat sig på slutet. Hon är inte så startsnabb och det är vingelrisk. Skulle hon få ett rygglopp till upploppet kan hon FLYGA förbi resten av gänget. 3 Dixi Sisu (12%) vann sitt försök knappt från ledningen. Barfota bak nu och helstängt huvudlag gör att hon kommer att vara vassare. 4 Undine (15%) har ju mött de bästa kullkompisarna hela tiden och visat att hon räcker till. Barfota runtom denna gång är ett stort plus. Dessa höjer sig över mängden på förhand men det skiljer inte så mycket mellan hästarna och det är inte omöjligt att det dyker upp någon jätteskräll.

 

V75-2

7 Donato E. (35%) gjorde ett topplopp senast som tvåa bakom Barkevious Mingo. Han har utvecklats väldigt fint på slutet och från ett springspår tror jag Örjan har bra chans att sitta i spets. Väl där har han fin vinstchans. 1 Gambino Degato (13%) har fått ”drömläget” och jag tror att Johan inriktar sig på att ta rygg på favoriten och sedan abgöra på openstrech. Given. JAG MÅSTE HA MED 12 Aron Palema (13%) han såg lysande ut senast på Åby men hamnade invändigt. Han gick fort på openstrech till slut i skymundan och den LÅNGA DISTANSEN passar perfekt. Glöm inte bort den danske talangen 11 Amazing Dynamite (12%) och den barfota springande 8 Bottnas Commandeur (6%).

 

V75-3

HÄR FINNS DEN SUNDA SPIKEN! 6 Bravo Navarone (64%) har en perfekt uppgift. Autostart, lång distans och ett motstånd som inte skrämmer. Toppchans!

 

V75-4

Loppet är väldigt JÄMNSTRECKAT. Det visar också hur öppet loppet är. Dock har favoriten 6 Upstream (23%) perfekta förutsättningar då Erik är väldigt startsnabb från springspår. Kan dock få stryk av hästarna som går med i rygg och jag vågar inte gå på honom. 1 Bourbon Rain (13%) är väldigt lägesgynnad och hästen har hittat nya växlar med barfotakörning. 2 rex Lane (16%) är Peter väldigt nöjd med och 3 Cexter Bob (14%) har visat fina takter på slutet. 7 Dino Baggio (3%) är under utveckling och Kim Eriksson är i toppform. SE UPP MED 12 Perfect King (13%) som såg jättefin ut senast på Axevalla. Nu kan det bli tal om barfotakörning denna gång. JAG TROR JEPSON KAN GÖRA EN RIKTIG LURING HÄR då nr 5 är struken. Med lite flyt kan han ta sig i mellan 4 och 6 när ”kör” kommer och kan på det viset hamna riktigt bra på det.

 

V75-5

ETT JOBBIGT GULD DIVISIONS FÖRSÖK då det finns frågetecken kring favoriten. Jag chansar på 4 Kadett C.D. (18%) som har gjort topplopp på slutet och som har ett bättre startspår än favoriten. Kim Eriksson har haft ett väldigt fint flyt med ”Robbans” hästar och från spets eller rygg på ledaren så tycker jag att vinstchansen ska vara god. Chansspik eller ganska många hästar.

 

V75-6

1 Springfield (64%) var toppenfin senast i ett försök till Kungapokalen. Han ledde nästan ända fram till linjen men fick ge sig mot två tuffa konkurrenter. Han står nu väldigt bra inne i Klass I och han är en motiverad favorit. Jag är dock oerhört IMPONERAD AV 8 Carmine Am (9%). Han visade redan som fyraåring att han är någonting alldeles extra. I årets två starter har han gått jättebra och nu är det Björn Goop i sulkyn vilket ändå känns lite extra. CARMINE AM ÄR ETT MÅSTE!

 

V75-7

4 Makethemark (32%) är tillbaka på tronen efter att ha vunnit två lopp direkt i år. Det är en riktig skjutare som givetvis har bra chans här. ÄNDÅ är loppet så JÄMNT och jag försöker få till med en rens i sista avdelningen. 2 Gareth Boko (17%) är en kille med en fantastik speed och skulle han få ett lopp med draghjälp till upploppet så får de andra tufft att stå emot. Bakom haglar det av outsiders men jag vill VARNA EXTRA för 7 Dominion Beach (6%) som gjorde ett topplopp i försöket utvändigt om ledaren och fick målfototorsk. Nu ryktas det om BARFOTA RUNTOM, HELSTÄNGT HUVUDLAG OCH JÄNKARVAGN. Ytterligare ett PLUS är att nr 5 är struken.

 

Som vanligt ser man fram emot lördagens tävlingar på plats eller tillbakad lutad i soffan. Oavsett var ni befinner er så önskar jag er en trevlig helg!

 

Per Ottosson