Ottos analys till V75 på Åby 3 februari

2018-02-02 12:30:00

Ottos analys till V75 på Åby 3 februari

V75 avgörs på Åbytravet. Det är väldigt mycket pengar att spela om då det är jackpot både från lördag och söndag. Det ser väldigt FAVORITBETONAT ut och det kan vara lite lägre utdelning att vänta. Kanske spela med flerkupong?

V75-1

2 Tudor Kronos (46%) är en ”vinnartyp” som har hittat tillbaka. Motståndsmässigt känns det som han har fin chans att vinna. Brasklappen är spår 2 i voltstart. Han verkar stabil och normalt fixar han det. För er som garderar så är 6 Friend of Nature (14%) ett tidigt motbud. Skulle Ludde lyckas pricka starten från springspåret så kan det vara ledarhästen. Två superoutsiders är: 7 Mr Perfect (4%) han står perfekt inne i brons och Kevin är en vaken talang och 11 Daydream Rapida (2%) blev ett stallskrik senast på Kalmar. Fick då för tungt lopp från spår 8 bakom bilen. Skulle det strula för favoriten så kan jätteskrällen vara ett faktum.

 

V75-2

Jag tippar 8 Sauron Pil (18%). Han har inte fungerat helt i travet tidigare hos Peter. Nu tränar han mycket förbättrat och i grunden är detta en kanon. Spår 8 är aldrig roligt och kanske kör Peter lite på chans från det här läget. Med minsta flyt kan han vara klar. En eller alla.

 

V75-3

9 Zenit Brick (77%) bara vinner! Motståndet ska han normalt sett slå alla dagar i veckan. Sund spik.

 

V75-4

På förhand ett öppet storlopp. Given ett för mig är 8 Valborg Marje (22%). Hon har visat stora fartresurser och gjorde även ett fint jobb senast efter galopp. Att det nu är BARA STON här är ju en jättestor fördel. Toppchans tror jag! För er som tar flera hästar i loppet; 1 Kakan Gertorp (5%). Hon har varit mycket förbättrad på slutet.

 

V75-5

7 Southwind Feji (68%) har jag försökt fälla vid flera tillfällen. Det är helt omöjligt för hon blir bara bättre och bättre. Trots spåret så äter hon upp de här stona igen. Klar spik!

 

V75-6

Knapp favorit är 3 Master Crowe (23%). Han har haft otur på slutet och senast galopperade han med mycket krafter kvar i rygg på ledaren strax innan mål. Formen verkar finnas där och han är given från ett fint läge. Den här gången lär Ingves ge hästen chansen. 6 Barkevious Mingo (21%) är tillbaka i gott slag och imponerat i två raka. Han är otroligt snabb från spår en bit ut på vingen. Jänkarvagn och helstängt huvudlag luktar spets och där vet vi hur bra han kan vara. Ett lås?! 3 och 6.

 

V75-7

4 Rushmore Face (23%) är knapp favorit. Det känns som ledningen här och det är inte omöjligt att han bara brisar undan. 1 It’s Showtime Zaz (20%) har varit grym hos Nicklas. Spår 1 kan bli en fälla och det gör att man får vara försiktig. 12 Volocity de Vie (14%) var grym i comebacken på Solvalla senast. Han kan krossa alla trots spåret. 11 Toodler (2%) är helt bortglömd. Han är oerhörd fartfylld och sköter han sig så kan det vara en riktig smällkaramell.

 

Detta tips görs i Thailand men jag hoppas ändå att det ska bli vinstgivande.

 

Lycka till!

 

Per Ottosson