Månadens hästägare november blev Stall Ökenvandring HB, Brandstorp (Boine Ingvarsson)

2018-01-04 10:54:00

Månadens hästägare november blev Stall Ökenvandring HB, Brandstorp (Boine Ingvarsson)

Boine har en lång och gedigen bakgrund inom travet och allt började med en historisk Axevalla-händelse...

- Jag har alltid varit intresserad av djur och tillbringade mycket tid som liten på min kompis bondgård. Jag kommer så väl ihåg mitt första besök på Axevalla. Det var den första söndagen i oktober 1968 och mina föräldrar tog med mig på travet. Jag blev fascinerad av hästarna och helt plötsligt kungjorde speakern i högtalarna att Axevallahästen Vilde Ville och Torsten Jansson hade blivit trea i Svenskt Travkriterium på Solvalla och det jublades bland den stora publiken. Det var ett starkt minne och då föddes mitt travintresse, berättar Boine när vi får tag på honom på telefon.

I bygden runt Brandstorp som ligger mellan Jönköping och Hjo fanns det många amatörtränare och en av dessa var Mats Kinhult och i hans stall började Boine att tillbringa mer och mer tid.
- 1974 köpte jag min första häst som hette Dauphin. Jag köpte honom från Gunnar Nordins stall via Leif Thidell som var tränare på Axevalla då och som tidigare hade varit lärling hos just Gunnar, säger Boine.

Det har efter det blivit många hästar som Boine har tränat genom åren och på frågan vem som har varit bäst kommer svaret blixtsnabbt.
- Ivan Victory som vi hade i början av 80-talet var den bästa hästen vi har haft. Han tjänade drygt 126.000 kronor på den tiden vilket var riktigt bra.

Nu finns det två hästar på träningslistan. Förutom starthästen Mill Stargirl även nyinköpta Checker Scoop.
- Vi har haft honom sedan i somras och han är ett intressant projekt. Han är långstegad, lite fransk, och lägger mycket mark under sig när man kör honom. Vi har oftast få köpa billiga hästar och försöker göra de så bra som möjligt och han hoppas jag på en hel del framöver, avslutar Boine Ingvarsson.

Prisutdelning i vinnarcirkeln under tävlingsdagen måndag den 8 januari. Ägaren får en fin minnestavla, blommor och en tvårätters middag i VIP-rummet för två personer.

Boine Ingvarsson och hans Mill Stargirl. Foto: MVA Foto, Malin Albinsson.