Axevalla champions 2017

2017-12-29 12:59:00

Snart dags för bokslut för 2017. Här är Axevallas champions!


Carl Johan Jepson försvarade körsvenschampionatet i en tät slutstrid mot Mikael J Andersson. Till slut blev det 29 årssegrar på Axevalla för Jepson då han avslutade med en dubbelseger under finaldagen den 23 december.Pär Hedberg blev tränarchampion vilket stod klart efter den sista tävlingsdagen då han kvitterade Veijo Heiskanens ledning och gick upp på 19 årssegrar på hemmabanan. Passande nog var det hela Sveriges segerrikaste häst 2017 Southwind Feji som avgjorde för Stall Hedberg som vann på fler andraplatser.Sofia Aronsson är den Axevallatränare som har kört in mest pengar totalt under 2017. Hon har i skrivandets stund kör in 3.690.336 kr och då har hon två lopp kvar under Nyårshelgen. Ulf Stenströmer har kört in näst mest pengar av Axevallatränarna och landar i år på 3.662.060 kr och Pär Hedberg är trea på den listan med 3.631.650 kr. Riktigt tight mellan de tre första alltså! Vad vi kan hitta är det första gången i svensk travsports historia en kvinnlig tränare är den på en bana som kör in mest pengar. 


Thomas Dalborg är Axevallas segerrikaste kusk med 25 segrar under året. Cloun var såklart V75-segern med sin egen Simb Senta på Axevalla dagen före julafton.


Fredrik Berg vann Skaraborgsbygdens lärlingsserie före Maxime Marais och Felicia Molin. Det var en mycket stark avslutning som bäddade för segern med vinster i serien både i oktober och november. Fredrik som förresten är tillbaka på Axevalla igen (hos Sofia Aronsson) efter en sejour som Åbylärling.Niclas Benzon vann Ladugårdes amatörserie efter att ha haft en stabil ledning hela året. Tvåa blev Emil Engvall och trea Micael Stjernström.Mikael Fellbrandt är Axevallas seger- och vinstrikaste B-tränare under det gångna året med 15 segrar och 859.950 kr inkört till stallet. Då har han dessutom ett par riktigt heta chanser kvar under Nyårshelgen. 


Herman Sundbom blev den ponnykus som vann flest lopp under 2017. Bland annat var han med i Kriteriet, Derbyt och Sprintermästaren.