Tack för samtalet, Uffe!

Jag blev uppringd av Ulf Stenströmer på lördagsmorgonen. Han ville ge mig en jätterysare inför tisdagens tävlingar! Ta rygg vetja!

 • Telefonen ringde.

  Det var i lördags förmiddag nån gång runt 10-snåret.

  I andra ändan var det en av Axevallas travtränare, närmare bestämt Ulf Stenströmer.

  "Tjena, hur är läget?"

  "Jo, tack det är bra, jag är och skriver om en bowlingmatch och sedan ska jag jobba vidare med annat innan jag själv ska spela en bowlingmatch i eftermiddag".

  "Inget Åby alltså?"

  "Nja, inte på plats om man säger så, men jag räknar med att kunna följa "lajjven" med ett öga när det gäller V75-loppen.

  ***  "Du, det är väl i vanlig ordning du som har tippat i Axevallaprogrammet inför tisdagens tävlingar?"

  "Jajamen, vad tänkte du på?"

  "Jag är inte alls ute efter att säga att du har gjort ett dåligt jobb eller så, men jag vill ändå uppmärksamma dig på en häst som jag tror du helt har missat".

  "Okay, vilken är det du tänker på?"

  "Det är Online d´Amour i V4-2, du såg inte senaste loppet den gjorde eller?"

  "Nej, det har jag nog missat. Jag har nog missat att vara inne i lopparkivet också när det gäller den hästen, måste jag erkänna".

  ***  Alltså, så här är det.

  Jag får startlistorna i min hand någon gång mellan 14.45 och 15.15 varje gång det är anmälningar, eller snarare korrigeringar då.

  Sedan har jag allt som allt cirka fyra timmar på mig att göra jobbet, alltså ringa tränare, skriva ut intervjuer, kolla Travfakta, kolla så många lopprepriser jag bara kan, ranka loppen, göra system, skriva in alltihop i en mall och sedan skicka det till programredigeraren på Mile Media.

  19.00 är det deadline.

  Punkt slut.

  ***  Så det klart, Online d´Amour med resultatraden 0-0-0-0-5, körd av sin tränare, unga och lite orutinerade Johanna Engblom, blev inte uppkollad av mig.

  Bara att lägga sig platt.

  "Jag kan berätta lite för dig, hästen tappade bortåt 120 meter i starten utan att det står galopp noterad. Sedan gjorde han en otrolig upphämtning", berättade Uffe.

  Nu har jag kollat i lopparkivet.

  Klart han har rätt, Online d´Amour travar, enligt min klocka, 1.13,3/2100 meter efter sin jättelika markförlust och gör det med bra spänst i steget över mål som femma.

  En toppinsats, måste erkännas.

  ***  Tipset i programmet går inte att göra om.

  Skulle Online d´Amour vinna, så är det bara för mig att ta på mig dummerjönsmössan.

  Eller ja, är det så stor sak egentligen? Fastän jag nu, denna väg, upplyser er alla om vad hästen senast uträttade, så tror jag att spelarkollektivet i stort kommer att missa honom ganska rejält.

  Vad tror ni om en procent på tre-fyra någonstans? Jag menar, V4 är ett riksspel på lunchen och här går de flesta oftast på kusk och bra resultatrader. Online d´Amour har en okänd, orutinerad kusk och en usel programrad.

  ***  Så ni som nu läser detta, vi har ett litet försprång på spelarkollektivet!

  Vi har en riktig rysare

  Skulle den vinna, tacka inte mig, tacka Ulf Stenströmer.

  Schysst att ringa, Uffe!

  Den här sortens samtal tar jag gärna emot fler gånger - till och med mitt i natten om det är så.

  ***  Online d´Amour i V4-2 på tisdag alltså!

  ***  Slut för idag!

  Olof